Det är inte särskilt kul att flytta. Visst, det väntar en ny adress, ny bostad, kanske ett nytt liv rent av – men vägen dit är ganska jobbig.

Ta in offerter

När du vet vilket datum som flytten ska ske är det bra att börja ta in priser från olika flyttfirmor. Du kan självklart åka ner till macken och hyra en flyttbil och packa allt själv om du bor litet, men om det rör sig om en större flytt är en flyttfirma alltid att rekommendera.

Bestäm vem som gör vad

Innan flyttfirman kommer till din bostad är det bra om du har gjort upp ett körschema. Var tydlig med vad du vill göra själv och vad du vill ha hjälp med. Städning? Hur ska det lösas? Köper du flyttlådor själv eller vill du att flyttfirman fixar det? Ska de hjälpa dig att packa eller endast flytta lådorna? Har du en möbel som är extra värdefull…hur ska den hanteras? Det finns många frågor att besvara.

Se till att det finns försäkringar

Det är väldigt viktigt att du är försäkrad. Om något går sönder vill du inte behöva betala för det själv. Fråga därför flyttfirman vad de har för försäkringar. Betala aldrig något i förskott! Gör upp om betalningen och var tydlig med om du ska betala ett fast pris eller löpande.